APA ESTE UN MEDICAMENT MIRACULOS.

Puţini dintre noi ştim un secret valoros, sau poate îl ştim toţi, dar majoritatea îl ignorăm, consumul de apă este un obicei mai mult decât sănătos.

Suntem 70% apă.

Apa este solventul principal pentru produşii de digestie, fiind esenţială pentru eliminarea reziduurilor şi toxinelor din organism. Este mediul în care se desfăşoară majoritatea reacţiilor chimice care fac parte din procesul de metabolism. O altă proprietate importantă a apei este aceea că disipă căldura prin evaporare, această însuşire are un rol foarte important în fiziologia termoreglării. Apa este transportată prin sânge în tot organismul şi este reţinută în ţesuturi în funcţie de nevoi. Rezervele de apă ale corpului se gasesc în special în muşchi şi piele. Pe langă acestea sunt şi alte organe care conţin o cantitate destul de mare de apă, cum ar fi creierul, 85%. Senzaţia de sete este de fapt ultimul apel de urgenţă al organismului când are nevoie de apă. Dacă ignorăm această senzaţie, după un timp, neurotransmiţătorii – care conţin 90% apă – nu mai sunt capabili să transmită mesajul *mi-e sete*. De aceea când nu bem apă, cu timpul nu mai simţim senzaţia de sete. Am experimentat acest lucru, şi nu o dată. Imediat apare fenomenul de deshidratare a organelor, ceea ce provoacă dureri în diferite zone ale corpului, iar ca să atenuăm aceste dureri fugim repede la cutia cu medicamente………fără să ne dăm seama că de fapt, nu avem nevoie de ele, ci de APĂ, şi că nu pastila pe care ne-am administrat-o, împreună cu câteva înghiţituri de apă, reduce durerea, ci apa. Personal, foarte rar mă doare capul, însă când mă doare ştiu clar de ce mă doare, în ziua respectivă nu am baut apă mai deloc.

Acei dintre voi care se plâng că au colesterolul mărit, ştiţi cam care este treaba cu el? Un corp deshidratat se protejează cu ajutorul lui. Membrana se îmbracă într-o peliculă protectoare, ca o cremă, care împiedică uscarea. Ce este această peliculă? Colesterolul. În 90% din cazuri, cauza colesterolului mărit este DESHIDRATAREA.

Să nu mai vorbim de durerile abdominale, durerile de cap. Studiile arată că tensiunea arterială mare, problemele legate de vasele de sânge sunt cauzate de lipsa apei din corp.

Daca nu eşti obişnuit să bei apă, este foarte adevărat că iţi trebuie o voinţă de fier să te disciplinezi să o bei corect şi să renunţi la sucurile atât de bune la gust, dar care din nefericire, tot studiile au arătat că nivelul de pesticide este de 300 de ori mai mare decât cel permis pentru apa de la robinet, mie mi-a luat 4 ani.

Vă încurajez să beţi apă.

Două pahare de apă imediat după ce te-ai trezit, ajută la activarea organelor interne.

Un pahar de apă cu 30 de minute înainte de masă, ajută digestia.

Un pahar de apă inainte de a face baie, ajută la scaderea tensiunii sanguine.

Un pahar de apă inainte de culcare, ajută la evitarea unui atac cerebral sau de cord.

foto: deviantart.com, google images

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s