Armonie

Măreţia este cel mai înalt grad al frumuseţii, şi măreţ poate să fie doar ceea ce are unitate şi armonie, spunea scriitorul Ioan Slavici.

Era o după-amiază perfectă, stăteam pe un tamburel preţios în faţa ferestrei pe alocuri aburită şi admiram frumuseţea mării, valurile aparent agitate creau o imagine ruptă parcă dintr-un basm, fără voie lacrimile curgeau pe obraz, eram fericită, iar în inima mea domnea o linişte sublimă.

Atunci, am realizat că de multe ori, tot ceea ce trebuie să faci este să îţi doreşti să învingi unele frici pe care le-ai găzduit în inima ta, să fii tare, hotărât şi chiar dacă tot ce te înconjoară nu face altceva decât să îţi transmită că mai bine stai în banca ta, alege să fii asemenea zmeului, care se înalţă doar împotriva vântului şi, mai devreme sau mai târziu armonia îşi va găsi loc în inima ta. Drumul pe care aceasta îl străbate poate fi de multe ori un drum lung şi anevoios, presărat cu lacrimi şi lupte deloc uşoare, dar cu foarte multe lecţii, iar sentimentul de unitate, pe care îl trăieşti împreună cu cei din jurul tău de-a lungul acestui drum, este fascinant […].

sursă foto: corbis.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s